2011-08-31

Lat

Efter Finnmarksturen har jag bara latat mig från all träning. Det gick fram tills idag (onsdag). Efter som det regnar varje eftermiddag så fick det bli ett lätt löppass. Det ska bli intressant hur mycket träningsvärk jag får.
//Christer

2011-08-27

Finnmarksturen genomförd

Då var dagens tävling genomförd. Mitt 10:e Finnmarksturen. Det gick ganska bra jag blev 7:a i H40 på tiden 2;52 jag siktade på 3 timmar och det fixade ju ganska bra.
Tävlingen då jo första slingan var ganska lätt körd med mer stigar än vad jag trodde det skulle vara. I början var vi ett gäng på ca 10-15 man (och tjejer) men det var ingen som ville vara med och dra. Det var jag och en Micke Sargaard CK Parr som drog men när vi kom in på ett stigparti så hade vi ganska bra flyt och vi fick en lucka till de andra. När vi kom ut på nästa grusparti så kom det 2cyklister som anslöt vi försökte att köra på lite för att behålla luckan. Vid nästa vägbyte så svängde vi upp i en skaplig backe Micke svor lite men jag gnetade på uppför mot slutet av backen fick jag se att jag var själv och nu blev det en fin stig igen så det var bara att trumma på.
När jag kom ner mot Sörvik (tror jag) så kom en cyklist ikapp mig och la sig på mitt hjul så det var bara att köra på. Vi blev ikappkörda av 2st till så vi blev en grupp på 4st. Men första killen gick ifrån och fick en lucka. När vi 3 kom ut på cykelbanan från Norrvik så tänkte jag att vi skulle kunna ta in lite på de framför oss men dom andra 2 drog ca 15sec när dom var framme och skulle dra jag försökte köra lite längre förningar så att vi inte skulle bli ikapp åkta. Men när vi gick in på ett stigparti så var jag sist in och första killen drog ifrån killen framför mig hade inte så bra teknik så jag fick ligga bakom och avvakta lite. När jag såg att jag skulle kunna gå för bi så var det bara att ösa på. När jag låg där och körde så blev det en lång högersväng som slutade med ett gyttjehål! Bromsade ner och höll på att köra ner i dikliknade hål så det blev stopp. Då stack killen för bi igen.
Andra delen av banan var mer backar och mer tekniska stigar bitvis. Det gick lite tungt i backarna men jag försökte hålla hyfsat tempo iallafall. När vi hade ca 20-25km kvar så kom Angelika Edvardsson ikapp mig. Det visade sig att hon ledde damtävlingen. Vi körde tillsammans ca 1mil det anslöt en H30 kille från Sandviken som var ganska dragvillig. Det var skönt att få ligga på hjul ett tag. I sista riktiga backen så tappade jag Angelika och H30 killen. Men i nerförs körningen kom jag ikapp H30 killlen igen det blev så att vi åkte tillsammans in i mål. Jag fick lite kramp i låret på sista km när jag fastnade med byxorna i sadeln. Då vet man att man har tagit i under loppet iallafall.
//Christer

2011-08-26

Finnmarksturen

Då var det dags att köra Finnmarksturen för 10:e gången. Det ska bli intressant med den nya banan. Det verkar som om den är utslagsgivande enligt ryktena Idag var jag ut på ett väckningspass. Det kändes iallafall bra. Så jag får hoppas att går bra i morgon.
//Christer

2011-08-23

MTB Cup

Idag har jag kört MTB Cupen som Borlänge Ck och Ck Naten har tillsamman. Tävlingen idag var förlagd till Sörbo utan för Gustafs. Så jag tog cykeln dit för att få lite mer tid. Det tog 50minuter att cykla dit. Väl på plats så blev det ett varv på banan som Anders Haritz har lagt. Det var även lite celebet besök även den här tävlingen med Mattias Wengelin och en Cykloteket kille även en kille från Ck Ymer. Ymer killen vurpade och förmodligen bröt han foten men jag vet inte om det stämmer. Ambulansen var och hämtade honom iallafall.
Tävlingen för min del gick bättre än förra veckan när vi körde tävling. Jag hade lite mer kräm i benen idag kunde gå på lite mer. Banan hade många kurvor och ett antal 180 gradiga kurvor så det var många igång drag. Det som saknades på banan var någon rejäl backe. Men det var ju destomer kurvor. Tävling tiden för min del blev ca 52min. Med rullningen till och från tävlingren fick jag ihop 2:50 i tränings dagboken.
//C

2011-08-21

Skoterklubbens träningsläger

I helgen har jag varit med när Skoterklubben hade träningläger.
Lördagens första pass var det cykling med intervaller på programmet. Det blev ett regnint MTB pass. Vi körde ett antal backintervaller. Eftermiddags passet hoppade jag över efter som dom skulle ut på ett löppass. Jag har ju inte haft ett löppass sedan februari. Det var tur att jag inte var med för en del som var med hade träningsvärk idag.
Söndagens pass var det distanspass på programmet. Jag stack ut 30min före de andra för att få lite mer tid. När jag mötte upp de andra så blev att åka upp till Hean för att snurra lite uppe där. Efter det så skulle vi upp till Gimmsklack det är en bra backe upp dit. Sista biten är riktigt brant och svår cyklad p g a det lösa gruset. Idag var det ingen som kunde komma uppför den sista biten.
Här kommer några bilder från dagens träning.
Utsikt från Gimmsklack
De som var med
En glad Roger

2011-08-16

Motionscykling

Då har jag var med på motionscykling med MTB gänget. Det började med att jag var sen dom brukar samlas vid klubben kl 18:00 och jag cyklade hemifrån kl 18:00 och det tar ca 5-10 att cykla till klubben. Det blev till att stå på lite till klubben. Jag mötte gänget på andra sidan riksvägen så det blev till att ta sig över den fyrfiliga vägen. När jag väl kom över vägen utan att bli överkörd så var det bara att ansluta till gänget på 13 man. När vi åkt en bit så frågade Tomas om jag inte hade någon flaska med mig, Opps den glömde jag visst. Det får väl gå ändå tänkte jag. Som vanligt när man är med motionsgruppen så blir det en hel del grusvägar men även stigar som jag aldrig har åkt på. Det blir ju lite hårdkörning på stigarna i mellan åt. Det kan ju bli lite spännande när man står på på nya stigar som man aldrig åkt på. Det blev ett pass på 2:15 iallafall. Tur det inte var riktig sommarvärme för då hade det blivit jobbigt utan vatten.
//Christer