2012-07-31

Klubbtävling i Bergebo Borlänge

Körde klubbtävling i MTB idag. Var lite osäker om jag skulle kunna åka efter som jag har stukat höger tumme på Engelbrektturen. Rullade iväg till tävlingsplatsen som var vid Bergebo motionscentral strax utanför Borlänge. Det är ett område där man skulle kunna många fina banor med många backar. Fick lov att stanna och justera växelreglaget. så det inte skulle göra så ont när man växlar. När jag kom på plats så var jag tveksam om jag skulle starta. För det gjorde om när det skakade och när jag växlade. Körde banan ett varv för att känna efter. Det gick sådär man jag tänkte att jag kör ett par varv för att  sedan får jag väl kliva av. När starten gick så kom adrenalinet så det funkade ganska bra med tummen. Det blev så att jag körde hela racet. Men det började kännas i tummen på sista varvet. På vägen hem så blev det svårt att växla med tummen så det blev att växla med vänster hand på höger sida. Väl hemma blev det Voltaren salva på tummen. Nu blir det att ta det lugnt med att köra MTB några dagar.

//Christer

2012-07-29

Engelbrektsturen 2012

Då har jag kommit hem efter att kört Engelbrektsturen. Startade i 2:a startledet. Efter som det är ganska smalt i starten så är det svårt att ta sig fram. Det blir ett långt led de första kilometrarna. Det kändes lite tungt idag. Första timmen kändes det som om jag skulle ge upp, men jag rullade på. Det började kännas lite lättare. Kom med i en bra grupp tills vi kom in i ett stigparti där de som var framför mig fick stopp och jag tvär bromsa med följd att jag nästan flög över styret men slog i killen framförs bakhjul med huvudet. I samma veva stukade jag även till höger tumme lätt. Det tog lite tid att komma igång och få igång benen igen. Nu blev jag själv körde på ett tag själv men det kom upp en kille så vi växeldrog och fick ganska bra flyt på grusvägarna. När vi kom in på stig parti igen så tappade jag koncentrationen och fick ett stopp igen. Då tappade jag killen jag åkte med.. Nu blev jag själv igen med ca 2 mil kvar. Men jag kom ikapp nästa Kille Vi körde tillsammans en hel del. Det kom även upp en Norbergskille till oss. Han drog inte så mycket. Det 4 sista km så blev samarbetet bra vi rullade på ända in i mål där blev det spurt som jag tydligen vann fast jag inte trodde det. Norbergs killen var inte med riktigt i spurten. Tävlingen kändes lång men jag kom i mål iallafall.

//C

2012-07-25

MTB SM

Åkte ner till Göteborg på Söndagen. Körde 2varv XCO banan. Det var väldigt många kurvor på första kullen man körde på. Sen var det ett lite parti slätåkning med b l a på löparbana = ca 800m. Den anda kullen av banan var lite mer teknisk och ganska smal.

Måndag: Tävling XCOdag. Starten var kl 16:00 lite sent för att passa mig (tycker om att starta på FM). När starten så fick jag inte någon bra start. Jag brukar kunna starta bra. Hamnade på ca 15-20plats. Körde på men fick inget flyt alls tappade hela tiden och blev passerad hela tiden av andra åkare. Efter 3,5varv gav jag upp. Kände även av ryggen för första gången den här säsongen.

Tisdagen: Stafett dag efter som vi inte hade något stafettlag så blev det vilodag. Var ut och rullade 1h det kändes riktigt tungt men rullade iallafall på. Jag bodde hos min syster och hennes man. På eftermiddag blev det lite båt åka med lite lunch på Dyrön. Sedan blev det vila resten av dagen.

Onsdagen: Tävling  XCE (eliminerings tävling). Började med att köra banan en kort bana på ca 800m. Det var lite hinder upplagda som lite stockar och lastpallar som blev hopp. Det var först ett kval med tids körning typ tempo. Första start var kl 09:00 sedan rullade det på till ca kl 12:00. Jag  hade start tid 09:44. Min placering blev 12:a sista man att få köra elimineringen. Nu blev det en lång väntan för jag fick köra ca kl 14:15 puhh. Då blev det semifinal direkt. Kom iväg som 3:e man men när vi kom in i det kurviga partiet så kom Gunnar Tojren och smet förbi men  jag höll min placering in i mål så jag blev 4:a i  heatet. Så det blev B final för min del. I B finalen kom jag inte iväg så bra som jag brukar kunna. Var 3:a iväg men fick släppa Peter Carlsson förbi mig. Kom in som 4:e man i heatet. Så jag blev total 10:a.

Samman fatting: Måndag XC:et värdelöst. Tisdagen tunga ben men en sköndag vilodag. Onsdag var ok.

Nu blir det en 5h bilresa hem.

//Christer 

2012-07-18

TCT race igen

Då har jag kommit hem från TCT race. Idag var det Idkeberget som gällde. Första halvtimmen kändes det tungt. Hade inga ben tyckte jag. I den långa backen i början som är ca6,5km lång och ca115h/m kändes tung. Orkade hänga med klungan iallafall. Idag hade det lagts in spurtpoäng efter ca 14km. Det var några som kom iväg och gjorde upp om spurtpoängen. Det blev lite hårdkörning i klungan för att komma ikapp utbrytningen. När vi kom till första vändingen var nästan alla ihop igen. Sedan rullade det tillbaks till andra vändingen (Starten). Det var lite utbrytingsförsök på vägen dit men hämtades in av klungan. Själv låg jag i klungan nästan hela tiden. När vi vände upp igen så blev det lite avvaktande körning till en början. I slutet av backen så blev det lite hårdkörning. Jag var med i toppen av klungan. Det var ett par st som kom iväg på toppen av backen,  jag körde ikapp dem.  Det blev en lite lucka men det blev ingen riktig körning. Det kom någon mer ikapp och gick förbi oss. sedan kom klungan ikapp. Det blev lite hårdkörning in mot målet. I slutbacken kände jag pigg så jag körde på och kom upp i spets. Men det är ju en lite knäppa in mot målet. Då kom det ca 10-15 man farande så det blev ingen topp placering för min del idag häller. Det positiva var att jag ände mig pigg på slutet fast det kändes tungt i början.

                                         Innan stat foto Peter Snell

//Christer

2012-07-16

Cykel mek och cykling med Eurosports kommentatorerna

Problem med MTBen efter Lördagens pass så märkte jag att det knäppte lite i ramen. Efter cykeltvätten märkte jag att det hade blivit glapp i länkaget till bakswingen. Så det blev till att plockaisär och kolla vad som glappade.
Det var lagren vid vevlagret som hade börjat bli glapp. Det blev till att byta lagren. Tur det är riktiga lager. Så idag var det bara att ge sig iväg och köpa nya lager. Nu är cykeln ihop monterad igen.
Nu blir det att ut och prova så att allt är OK. Så Söndags tränings pass fick göras på testcykeln.

I morse blev det ett rullpass med Eurosports kommentatorerna R Vacchi och A Adamsson. Vi skulle träffa dem kl 08:30. Kl 08:15 när jag och Åsa H åkte iväg så började det regna =( igen. När vi ,mötte upp Roberto och Anders så var de inte så pigga på att ge sig iväg. Men vi rullade iväg  iallafall så det var bara i bita i det sura äpplet och rulla på. Vi skulle köra norrut men vi vände håll efter några km. Det slutade regna efter ett tag så det blev skapligt iallafall.
Det diskuterades en del om det eviga regnade, det kommer ju någon skur varje dag nästan.


//Christer


2012-07-14

MTB pass

Efter som jag inte åkte till Salbohed för träningtävling som Tommy O hade fixat. Det blev ett 3:20h pass med MTB istället. Efter som det var några klubbmedlemmar skulle ut och köra MTB för en gångs skull så var det bara att passa på när man får lite sällskap på MTB pass.
                                          Per A, Björn E, Janne J, Stickan E
Det var Per som hade uppmanat till lite träningssällskap på MTB inför några långlopp.
Började med att cykla hem till Per för samling. Passet började med stigcyckling på ganska blöta stigar. Forsatte med lite grusväg med skapliga backe. In på en ny stig igen, Men den var inte i bästa konditionen över hygge och höktgräs med dålda stenar. Ut på grusväg utför och uppför. In på ny stig igen som gick lite utför helatiden den var lika blöt som tidigare stigar. Kom ut på sista grusvägen innan vi var hemma hos Per igen. Den rundan tog ca 1:15h. Tanken var att vi skulle köra 2varv men efter som 3 av 5 inte skulle fortsätta så rullade jag och Per med de andra. Vi körde en runda så vi fick ihop 3:20h.
Var ganska mör när jag kom hem. Så det blir inte många knop under dagen och kvällen.

//Christer

2012-07-13

Äntligen lite uppehåll i regnandet

Idag blev det ett pass med MTBen. Det  blev ett rullpass med lite fartökningar emellan åt.
Jag stack ut och tränade och frun tog hand om gräsmattan.

Skaplig fördelning på hemmarbetet eller.

Träningen det kändes bra. Men det gör det ju fördet mesta när man kör lätta pass.
Det blir inget Salbohed för mig kör att pass här hemma istället

//Christer

2012-07-12

Regn Regn Regn

Nu är jag riktigt trött på allt regn!! Det går ju inte en enda dag utan att det ska regna. Nu har jag bara en dag till att jobba sen väntar 4 veckors semester. Tänkte att jag skulle ha tränat inför MTB SM men det har inte blivit som jag tänkt mig. Så det får blir som det blir. Idag hade jag tänkt köra Intervaller med MTBen. Under dagen såg det ut som det skulle bli en OK  eftermiddag/kväll. När jag skulle ut så började det regna med åska. Så jag bytte ut MTBen till TC istället. Det blev några 4minutare och ett gäng igångdrag.  Nu funderar jag på hur jag ska göra på Lördag antingen åka till Tommy O och köra träningsrace eller köra ett långpass med Per A mfl på MTB. Hmm det är ju lockande bägge "träningarna".

//C

2012-07-09

Det bara regnar och regnar

Nu har det regnat sedan igår fm. Börjar bli lite trött på regnet nu. skulle ut på ett återhämtingspass idag men att ut och bara rulla i regnväder är inget man vill. Så det blev ett pass på Schwinnen = TC. Körde i 45min i oventilerat rum men med  ett  litet fönster  hade ingen fläkt heller så det blev varmt!!

//Christer

2012-07-08

Mörksuggejakten 2012

Körde Mörksuggejakten idag. Det var en blöt sugga idag. Det var uppehåll när vi startade men det var riktigt fuktigt i luften. Regnet kom efter ett tag men det märktes inte när vi var i skogen men ute på de öppna partierna så kände man av regnet. Men det var blött på stigarna, mer än det brukar vara i Rättvik. Körde tävlingen på Allebiken för då fick jag med mig 2 flaskor på cykeln. Det hade inte behövts för jag gjorde bara slut på 1flaska.Tävlingen gick inte så bra som jag ville. Körde 5min långsammare än förra året men med tankte på att det var blött så är en liten glädje  iaf. Det kändes tungt i första backen upp till Vidablick. Det kändes ganska tungt i 50min innan det släppte lite och fick lite bättre känsla. Fick ett par tillfällen att hänga med Mattias Nilsson i Kalas teamet. Efter som han punkterade tidigt och fick stanna och fylla luft några ggr. Det var ganska skoj att kunna hänga med ett tag. Men orkade inte hänga på när vi kom till en av backarna då tappade jag hans rygg.  Nu sitter jag och tittar på TdF med Fredrik Kessiakoff i ledning. Nu ska jag bara vila resten av kvällen.

//Christer

2012-07-07

Träningstävling I Salbohed

Nästa Lördag 14/7 är det MTB Träningstävling i Salbohed som Tommy O fixar. Det är OK för cyklister från 15år och uppåt.  Ni kan få mer info på Tommys blogg. Se Tommy Olssons MTB Blogg .

//Christer

Väckningspass

Var ut på ett väckningspass idag för att få igång benen inför Mörksuggan imorgon. Tog Allebiken för att kolla att allt var OK efter som jag tänkte köra på den imorgon.  Körde några korta intervaller. Första intevallen kändes seg men sedan släppte det och de resterande kändes OK. När jag var på väg hem så märkta jag att det var nästan slut på luft i bakhjulet!! Det blev till att stå hela vägen hem ca 4km, för att minska trycket på bakhjulet. Det var bara att kolla däcket så att det inte var någon skada på det. Tog bort däcket och fyllde på med lite Stans. Nu får jag hoppas att det håller trycket. Så jag slipper få punka i morgon. Hoppas att det blir uppehåll  på Mörksuggejakten i Rättvik imorgon.

//Christer   

2012-07-06

Sitter hos svärföräldrana i Ludvka

Är hos svärföräldrana och hälsar på de har besök av fruns systers med familj som bor i Norge.

Har inte tränat på 2dagar! Körde ett hårt pass TCTrace i onsdags. Det var ett dubbel race ett längre 44km och ett 10 km varvlopp.

Race 1¨
Det första racet på 44km kändes bra. Det var hårdkörning från början. Efter som det är Veteran SM till helgen så var det flera som ville köra hårt. Efter halva andra varvet så blev det en lucka efter mig så jag rullade på lite lugnt tänkte att klungan kommer väl ikapp. Men så kom en en Norbergskille farande strax efter honom kom Per A han tyckte att jag skulle hänga på så jag la mig på hans hjul sen hjälpte vi åt att jaga ikapp Norbergskillen. Vi tre fortsatte och köra på men det kom ikapp 2st till Krippe K och Daniel E. Då blev vi 5st som körde på hårt. Men i en av backarna kördes på hårt och jag tappade några meter sen växte bara avståndet. Så nu blev jag själv men klungan kom i kapp mig. Jag la mig i klungan men det blev så att jag kom fram och fick vara framme och köra. Det är ju bra träning. Vi fick ganska bra flyt på när vi körde. Mot slutet av tävlingen så kom klungan i kapp de 4:a i täten. Men jag hade inga ben kvar i sista backen. Det blev till att rulla på lätta växar in i mål för att få bort syran.

Race 2
Är varvlopp på 3varv. Varvet är ca 3,3km och innerhåller en backe på ca 35h/m Första varvet kände skapligt. När vi kom till backen på andravarvet så var det inget pulver kvar i benen. Det blev till att rulla runt det tredje varvet. Jaja så kan det gå ibland.

Rullade hem
Nu var det bara att rulla de 25km hem. Det var långa 25km. Mot slutet var det slut på energi. Det var så att man längtade hem för att få äta lite. Det blev nästan 3timmar cykling det är Ok för att vara en onsdag, Vara av den tiden var det 1,40h tävlingstid. Det blev till att äta och gå och lägga sig efter som jag skulle börja jobba kl 05:00.

Nu blir det intressant inför Mörksuggejaten när jag nästan väggade på onsdagen och har vilat 2dagert. Kommer nog att köra på min hardtail Allebike på suggan istället för Scott sparken.

//C

2012-07-03

Tjärnavarvet

Då har jag kört Tjärnavarvet. Första gången på 2 år tror jag. Tjärnavarvet är på BCK´s MTB bana i Övre Tjärna i Borlänge. Banan är en flack bana ca 35höjd meter och är ca 4,1km lång. När man kör Tjärnavarvet så man ett varv på tid med individuell start tempo. Sedan försöker man köra nytt pb. Idag körde jag nytt pb med 5s. Jag kan bara säga att det är jobbigt att  kör dessa 4km. Mitt pb är på 11:25 nu. Klubben kommer att köra några ggr till under sommaren det ska bli intressant och se om jag kan förbättra mig något. Tidigare körde jag ganska mycket på banan då förbättrade jag mig med ca 25s. 
Avslutade dagen med några intervaller.

//Christer

2012-07-01

Distans runda

Idag blev det en runda på 115km. Vi var 7st som var morgonpigga nog för att komma ut och köra kl 09:00. Det blev att ta sikte på Svärdsjö för Björn E skulle hämta bilen där. Det gick ganska lätt dit då vi hade medvind. När vi vände tillbaks så svängde vi in i Sundborn och tog vi en fika. Fick nästan  ihop 4h idag.


//Christer