2012-10-25

Minne från i våras

Nu när vintern är på antågande så kan man ta och minnas tillbaks hur det var i våras. Så här var det när jag skulle på årets första MTB cuptävling i Södertälje i April.

 
Det var tur att det blev bättre väder ju närmare jag kom till Södertälje. Det blev iallafall fin dag i Södertälje.
Nu får man kanske börja sukta efter fina vinter dagar. Så kanske man får dra ut och köra lite på skoterspåren
 
Nu är det bara träna på inför nästa år.

//C

2012-10-21

Martyn Ashton är inte alltid perfekt

Hittade ett klipp med Martyn Ashton inte är helt perfekt. Det är iallafall imponerande det han gör med en racer. Se här när han "tränar" lite. Martyn Ashton.

//C

2012-10-20

Löppass

Idag var jag och Roger K ut på ett löppass. Planen var att vi skulle vara ute i 1,5h. Vi drog iväg kände direkt att det här blir ett tungt pass. Roger trippade på som vanligt. Första 25min gick på stigar som var dyngsura bitvis sedan var det ju inte bättre att det bara gick uppför. Efter det blev det ca10min obanad terräng men inte lika blött. Förtsatte med lite grusväg sedan blev det stig igen som var  blöt men det fanns spångar på de blötaste som tur var. Efter 1h blev jag trött. Vi fortsatte ytterligare i 45min så vi kom hem efter 1:45h och jag var riktigt trött. Passet blev bra iallafall. Man ska väl bli trött efter tränings passen.

//C

2012-10-19

Tränat

Idag var det dags för första gympass på ett halvår. Det blev inget hårt pass men vill ju kunna röra sig imorgon utan att ha allt för mycket träningsvärk. Körde även ett kortare TC pass. Det märktes att jag inte har tränat riktigt de senaste veckorna.

Annars har det varit installering av kamin här hemma.
Det var Frykbergs skorstenar och kaminer som installerade den och skorstenen. Det var lite småstruligt att får till allt, det var skönt att få det installerat och inte göra allt själv som jag brukar göra. Nu är det bara att vänta på sotaren ska komma och besiktiga den. När jag ringde sotaren för ett par veckor sedan så sa dom att jag skulle höra av mig när kaminen var installerad det tar 2-3dagar att få  en tid för besiktning. När jag ringde dem igår så var det väntetid så nu står jag på någon väntelista. Man blir lite matt. Så det blir till att vänta innan men får elda.
 
//Christer
 

2012-10-13

Viloperjord utan vila

Nu har jag tränat inte på en och en halv vecka. Först var jag och frun till Stockholm och kollade på Lennie Norman och Björn Skifs show fredagen. Lördagen var vi run och kollade lite i Stockholm innan vi åkte hem. Drog på mig en förkylning kände mig lite hängig på söndagen. Men efter som jag hade tagit semester för att lite renovering här hemma så var det bara att ta tag i hammaren och börja fixa lite.

Det skulle fixas förberedelse för kamin insättning, innertak ska spikas upp, Spackla och slipa väggar för att slutligen tapetseras. Lister får bli vid ett senare tillfälle. När jag började kolla var skorstenen för kaminen skulle komma upp så hamnade den för närma en av takstolarna. Så det blev lite mer jobb än vad jag har räknat med. Det blev till att växla av takstolen. När det var klart så blev. Så var det innertak som skulle fixas. Fortsatte med spackling och slipning av väggar. Nu hann vi inte så mycket som vi hade tänkt. Jag kände mig ganska bra från förkylningen men nu var det min frus tur att bli förkyld. Det tog lite mer på henne så hon känner sig lite mer risig. Så det flyter inte på så bra. Idag var det "bara" tapesering kvar. Men idag var hon inte på hugget för att tapetsera och jag gör det inte själv för då får jag spel när det inte blir bra, Det är ju lite krångligt när man ska tapetsera snedvägg (tak). Man är ju ingen målare precis. Så idag blev det att plocka in 5 pall pellets 260 säckar a 16kg st så det blev styrketräning. När jag ändå var ute och grejade så blev att elda gammalt ris och och fixa lite ved till kaminen som ska in i huset. Efter som "veden" ligger i en slänt så blev det styrke pass nr 2 idag. Nu på kvällen känner jag mig lite sliten.

För hoppningsvis ska jag komma igång med träningen igen under nästa vecka.
//Christer