2013-01-27

Helgens träning

Lördag: Tanken var att jag skulle ta ett skid pass på 1,5h. Efter som jag har så närma till Maserlopps banan så passar det bra att ta ett pass på den banan. Så när jag tog mig till banan så var det väldigt tunt med snö på åkrarna så det var inge vidare. Bitvis var spåren lite dåliga bitvis. Jag tänkte om lite tänkte att jag tar och kör lite mer på Mellsta  spåren innan jag vänder hemåt. Men när jag kom till Mellsta så var det skidtävling där. Det blev en lite vända inne i Mellsta innan jag vände hemåt. fick ihop 50min i alla fall.

Söndag: Det blev ett distanspass med Krippe Kvist vi körde runt Borlänge på 3,5h

Så här såg det ut på GPS kartan.

 Tänk om man hade kört den här kört den svängen på 3,5h då skulle man vara rätt snabb. =)

//Christer

2013-01-20

Yhaaa ingen väggning

Idag blev det ett Distanspass. Med (löparna) Patrik B. Idag blev det ingen väggning iallafall. Vi var ute i tre timmar . Det gick ganska beskedligt hela tiden.

Vätske pausvid Gimmen

När jag kom hem så blev det  till att äta lite. För att sedan ta en liten skidsväng med frun.




















Frun i action
När hon var kört klart tog jag en skidsväng på 30min. Det är bra att hålla skidmusklerna igång.
Nu blir det vila i morgon. På tisdag är det dags att träning igen.

//Christer

2013-01-19

Inget Distanspass idag =Ingen väggning

Puhh! Det är tur att det var lite för kallt idag för att köra distanspass. Det blev ett TC pass istället. Tog mig ner till jobbet för att köra ett pass på Monarken.
Det blev 4minuters intervaller. Sedan spädde jag på med 15st 20/40sec. Passet kändes bra. Blev iallafall trött, det ska man ju bli så man vet att man har tagit i.
Efter passet var jag hem en sväng och åt lite sedan följde jag med frun som skulle ut och prova att åka lite skidor. Så det blev en vända till Mellsa för ett lätt pass. Jag har ju inte åkt skidor på ett par veckor. Så det gäller ju att ta det lite lugnt så man inte drar på sig för mycket träningsverk.



Det  var ju en fin em sol och -10grader.

I morgon kan det bli ett distanspass. Det skulle bli lite varmare ute iallafall.

//C

2013-01-12

Väggade igen!!!!!!

Tanken med dagens pass var att ´jag skulle vara ute ca 3-3,30h men det blev 4,20h. Vi var 5st som drog i väg från klubben. Patrik Moris hade tänkt ut hur vi skulle åka. tanken var att vi skulle åka ca 58km innan dom skulle fika. jag tänkte hoppa  att fika och åka hem.

 Jag stack ut ca 40min före vi skulle mötas upp från klubben. När vi drog iväg så åkte vi Ornäs-Torsång- Strand-Lövåsen- St Skedvi- Gustafs (fika). Allt kändes OK fram tills jag hade varit ute ca 2,15h men då tappade jag orken. Kändes lite väl tidigt att tappa orken. Jag har ju förutom förra lördagen då jag väggade (körde då 4,25h) kört flera pass på 3-3,30h under min julledighet utan att kände mig speciellt trött då. Nu har har det blivit två väggpass på en vecka.  Innan jag började bli trött så punkterde Fredrik K.
(här skulle jag lägga in ett foto men det funkar inte just nu)
När vi passerade St Skedvi fick Patrik Moris skuta på  mig i backarna ( det är ju så man skäms) men så är det när orken inte finns. Jag tänkte ju att jag skulle hoppa över att fika men jag måste ju få till baks lite energi så det blev till att fika ordentligt. När vi drog iväg igen så var det nästan rakavägen hem.

Efter ca 30min  så var orken bort IGEN. Så det blev till att ta det lugnare igen. Fick hjälp av Magnus Svedin (nu skäms man  igen). Väl hemma orka jag inte äta något det blev att sätta sig i fåtöljen direkt för att återhämta mig lite. Slumrade till några minuter nästan på en gång. När jag vaknade till kände jag mig inget vidare gick och bytte om orkade inte ens duscha. Frös så jag skakade och kallsvettades. Inte bra. Gick o lade mig i soffan med filt på mig. Somnade igen. Tänkte nu är det dags att fixa mat till mig och grabbarna (frun jobbade) men orkade inte så grabbarna fick fixa maten. Tur man har grabbar som kan hjälpa till när pappa är utslagen. När jag väl fick i mig lite mat så piggnade jag till. Det är konstigt att man i ens orkar äta när man är helt slut.

Tack till Patrik M och Magnus S

Nu måste jag nog tänka om lite på de här distanspassen så jag inte går in i väggen varje gång.

Trötta hälsningar
Christer

PS: Peter Snell har foto på dagens pass på sin blogg. DS

2013-01-05

Hallå Väggen

Var med på klubbens distanspass idag. Tänkte att det inte blir så många idag det var ju -7grader. När jag kom ner till klubben så var det 5st där. Så när vi drog iväg kom det 2st till så vi blev 8st. Ganska imponerande när det var så pass kallt ute. Vi siktade på att köra run Runn. När vi kom till Smedsbo så tackade Patrik B för sig och vände hemåt han tyckte nog det var för kallt. När vi kom ner mot Falun så blev det ännu kallare så vi bestämde att vi skulle åka mot Hinsnoret och Olsbacka för att slippa den värsta kylan runt Runn. När vi kom till Ornäs så fick Tomas F pyspunka så det blev ett snabbt stopp så han fick pumpa i lite mer luft.. Vi hann till Torsång när det var dags för Tomas att pumpa igen. Men vi stannade och fika på Torsångs Café och fikade så kunde Tomas byta slang (Tomas fikade oxå). Jag hade fått ihop 2:15h fram till Torsång.

Efter fikan forsatte vi mot Gustafs där vek Tomas av hemåt. Vi andra fortsatte mot Magnilbo sedan Grängshammar vidare mot Romme. Där började min energi ta slut. Vi fotsatte via Trönö, Järpbo och Matsknuts där fick jag lov att ta en liten gel för att få lite energi hem Då hade jag ca 20min hem..

När jag kommer hem var det bara att stoppa i sig energi.
Nu sitter jag och trycker i mig ännu mer energi i form av godis


//Christer

2013-01-03

Första skoterspårcyklingen

Då provade jag och den nytände cyklisten Patrik B att köra på Skoterspår. Efter som det har varit plusgrader de senaste dagarna så tänkte vi att det skulle funka att köra på de skoterspåren som är uppkörda. Vi började med att köra på plogad grusväg som var svinhal bitvis efter som det hade kommit några mm snö på den isiga vägen. På slutet av vägen var den inte plogad men då hade de kört med skoter på vägen. Det hade gått bra om dom inte kört med 4hjuling på samma ställe. När vi kom fram till det riktiga skoterspåret så funka det lite bättre.

Men det var inte riktigt optimalt. Det var isigt och där det är blött har det inte fryst till is än. Så vi kom till en ny plogad skogsbilväg så vi tog den.
Efter ca 10 min  cykling på vägen  hittade vi ett skoterspår som verkar vara OK.
Men det var bara ett spår som gick farm och tillbaks. Så det blev till att ta sig tillbaks, Men det var skoj när vi hittade ett skapligt spår som det gick att köra på. När vi vände så så satte jag lite fart men då skar framhjulet ner i snön. Det blev till att syna snön på nära håll.  Vi åkte tillbaks till vägen vi kom på.

När vi fortsatt på vägen som vi kom på. Så småning om kom vi kom vi på en ny del av skoterleden. Det blev till att köra in på den det började med en backe som det inte gick att cykla uppför. Väl uppe så var det bra spår så nu gick det att köra på ordentligt tills man kom till något blöthål då fick vi lugna ner oss för att inte få ett ofrivilligt vinterbad.

Det är ser ju fint ut
Vi fick i hop 2:15h idag var av ca 45min skoterspår men det gick ganska sakta i början av passet .
Men så fort vi kom in på bra skoterleder så var det riktigt skoj. Så nu får vi vänta på lite mer snö! Så hoppats att det kan bli bra förhållande för cykling på skoterlederna.

//Christer

2013-01-01

Ute cykling igen

Idag fick jag ett mess av Patrik B om att han skulle ut och cykla igen. Efter som jag hade vilodag igår så passade det bra att hänga med Patrik på ett pass.  Det blev Patriks 3:e cykelpass på 3dagar för "löparen".  Han har ju inte cyklat så mycket de senaste åren. Det blev att lugnt pass men efter som jag ville vara ute lite längre så följde jag med Patrik hemåt. Så när jag vände hemåt så öka jag farten så jag skulle bli lite trött. Det blev en bra dag han med både de ena och de andra. I morgon blir det till att räkna cykelgrejer på Cykelcentrum i Borlänge. Efter som klubben (Borlänge CK) har det som uppdrag åt Cc.

//Christer