2013-05-27

Borlänge Tour etapp 3

Nu är det slut på Borlänge Tour 2013. Sista etappen gick inte riktigt som jag ville. Jag hade 15sec upp till 6:e platsen och 6sec till 7platsen totalt i H40. När starten gick fick jag inte i skon i pedalen IGEN. så jag tappade lite i starten. Det var ju ganska viktigt att få en bra start i den sista etappen efter som den var kortare tävling ca 10km. in på stigarna fick en framför mig som för mig körde lite för långsamt så jag tappade lite på de som låg 6 och 7a. Det blev till att försöka jaga i kapp men mina ben ville inte riktigt vara med. Men på sista varvet var jag ikapp Rocco som låg 6a inför sista etappen gick förbi honom när det var ca halva varvet kvar. Nu blev det till att försöka få så stor lucka som möjligt jag fick lite drag hjälp av Tommy O som kom ikapp och om mig. Då kunde jag ligga på hans hjul. Men när vi kom till de sista kurvorna så var Rocco ikapp  mig. I sista kurvan gick han om mig. Men jag skulle ju ha kört ifrån honom med 15sec för att få bättre placering i totalen.

Jag är ganska nöjd med helgen (8plats) med tanke på att jag körde på en alldeles ny cykel som jag hade kört ett pass före helgen.

//C

2013-05-25

Borlänge Tour XC etapp 2

Då har jag kört dagens etapp av Borlänge Tour XCO avklarat. Idag gick det ganska bra. Jag tycket det gick bra i starten. Hängde med bra kunde avancera lite i början. I första backen fick Gunnar T en lucka till övriga men han blev ikappkör av Jonas P efter ett tag, Gunnar tog hem det. Jag då jo var med som 5,6 man uppför första backen. Kom med i andra klungan som blev 3man och anfördes av Dick S. Dick var lite för stark så nästan efter ett varv tappade jag och  Tomas P. Det blev så att jag och Tomas körde tillsammans hela tävlingen. Vi tappade en placering i slutet av för  Rocco kom ikapp oss och körde ifrån oss. Jag slutade som 7:a det var ok för min del.

/C   

2013-05-24

Borlänge Tour XCE

Då var första etappen avklarad av Borlänge Tour. Först hade jag funderingar på vilken cykel jag skulle köra på. Efter som jag fick min nya Scott Scale 29"  tisdagen så blev jag fundersam om jag skulle hinna köra in mig på den. Jag har ju kört på Scott Spark 26 och den funkar bra. När jag testade 29an på onsdagen så blev jag ännu mer kluven vilken cykel jag skulle köra på. Men det blev 29an.

XCE tävlingen gick hyfsat. Kvalade in som 8:a. Det får väl vara OK. det blev inga kvartsfinaler för oss i H40. I semin gick sådär. I starten fick jag inte i skon i pedadel direkt. Så jag missade lite i starten men kom in som 3a i första kurvan. I kurvan blev jag lite trängd av Tommy E och tappade flytet tappade 2 placeringar. När vi kom till trädhinder så fick jag inget flyt så Janne J körde förbi mig.
Upp mot upploppet så stumnade Tommy E så jag kunde gå förbi honom och slutade 5a i heatet. Slutade total 8 efter dagen etapp.

//C

2013-05-21

Då är det snart dags för Borlänge Tour

På fredag är det dags för Borlänge Tour 2013. I år med 2 nya etapper. Prologen är borttagen och ersatt med sprinttävling. Tempotävlingen är ersatt med ett kortare XC ca 3,5km/varv.

Nu har jag fått lite I-landsproblem vilken cykel ska jag köra på. Fick hem en ny 29"are igår. Nu är jag lite kluven vilken cykel ska man köra på. Nya 29" eller gamla 26". Det blir till att fundera lite till helgen.

Nu är det bara att ladda inför helgen.

//C

2013-05-14

Borlänge Tour XCE test

Skulle ha skrivit lite om Borlänge Tours XCE testkörning som vi gjorde i söndags lite tidigare, men ibland är det lite körigt. Men nu skriver lite iallafall.

Det började med att jag var lite sen till tävlingen. Fixade banan med lite band och kvistar så löste det sig snabbt. Det kom ca 30st till start från 7år till 50år. Vi började med tidskval som vanligt. Det blev väl ganska medioker tid. Fortsatte med kval. I mitt heat så fick jag hyfsad start men missade första svängen och blev passerad av L Svarf. körde på men tappade ett par placering till vid upploppet. Det belv B final för mig. Det gick sådär.

XCE banan justerade vi lite inför kvalet vi hade en 180garders sväng som vi tog bort och gjorde en snabbare sväng. Det blev bättre flyt i körningen. Det kommer förmodligen bli något mer hinder.

Nu är det bara att ladda inför Borlänge Tour.

/C 

2013-05-11

Tränat I Bäsna

Idag blev det ett pass på MTB banan i Bäsna. Funderade lite på morgonen vad jag skulle träna. Det fick bli ett till Bäsna. Tanken  var att jag skulle köra hårt så det blev 4varv på den banan. Jag har bra koll på min bästa tid är runt banan (9,15). Banan är ca 2,4km lång så medelhastigheten är inte så hög. Det är ganska kuperad ca 65h/m per varv och en hel del kurvor.  Idag blev bästa tiden 9,33. Jag körde alla fyra varven i ett sträck. Ut på andravarvet upptäckte jag att jag hade tappat luft i framhjulet så det blev till att stanna och pumpa. Resten av passet funkade det hyfsat. Kunde ha varit lite jämnare i tiderna på varven tappade lite för mycket på sistavarvet. Men det är ju bara början av säsongen. Nu är det bara att ladda för Borlänge Tour.

/C

2013-05-08

Hektisk dag

Det började med att jag fick byta arbetspass skulle ha jobbat 07:00-16:00 men fick jobba 04:30-12:00.  Det passade ganska bra efter som skulle till tandläkaren kl 14:00. Jag hann med ett back intervallpass innan jag skulle till tandläkaren. Tandläkaren höll på i 50minuter å grejade munnen på mig. Hemma igen vid 15:15. En snabb vila på 15 min för att inte vara helt utslagen på kvällen. Min mors sambo ringer och bjuder in sig på fika! Då var det bara att fixa mat innan dom skulle komma och fika. I med maten. Fixa fika, sitta å vara trevlig en stund. Frun kommer hem växla några ord med henne. Iväg på Borlänge Tour möte kl 18:00. Fördig med mötet vid kl 20:00. Nu kan man ta det lite lugnt och blogga och kolla på VM Hockey.

I morgon blir det MTB träning med klubben. Kör nog lite intervaller.
På söndag ska vi köra test av Borlänge Tour Sprinttävling

//C.

2013-05-05

Flyt

Då var  helgens tävlingar avklarade en mindre bra och en med flyt. Söndagens tävling var lite segt efter som det tar lång tid med Sprint tävlingar. Det börjar med att man kör banan vid kl 08:30-09:30 sen börjar tävlingarna med alla klasser. Min start för tidskvalet var kl10:28. Sen blev det att vänta till ca 14:00 då var första elimineringen racet.

Efter som vi inte var så många H40 gubbar så blev det semifinal direkt. Jag hade inga större förhoppningar att ta mig till A-final efter som jag hade 9:e tid i kvalet. När starten gick så fick jag ingen vidare start kom i väg som 5 man av totalt 6. Jag fick Gunnar Trojren framför så jag hade en bra rygg att ligga bakom. Men när vi kom till en av backarna som gick lite på skrå så ramlade den som var framför Gunnar och Gunnar fick vika åt sidan så även han fick stopp. i alla hast var jag tredje men i heatet. Nu var det bara att gasa allt vad jag hade för jag visste att Gunnar kommer nog ikapp snart. Men jag höll tredje platsen i mål så det blev A-final för mig.

A-finalen hade jag inga alls förhoppningar på för jag hade sämsta tiden av alla. Kom iväg så där men blev lite trängd i försa kurvan. Det blev till att släppa lite för att inte köra in i de framför. Så blev jag sist ut kände även att jag hade inte den riktiga farten får att köra ikapp någon. När vi kom till en av de sista rundningana runt träden så var det en av killarna som hade lagt sig där. Så jag fick en 5plats iallafall.

Övriga BCKare
Krippe vann Elit klassen
Felicia blev 4

//C

2013-05-04

Första XC cup tävlingen avklarad

I morse drog jag och Krippe Kvist ner till Tidaholm för att köra första XC cup tävlingen. Vi åkte ifrån Borlänge vid kl 07:00  så det blev till att kliva upp kl 05:00. Äta frukost packa det sista in det sista i bilen på med cykeln och ner till Krippe och lasta in han grejer i bilen.

Vi kom ner i tid vid kl 10:30 så det flöt på bra efter vägen. Vi fram fick köra banorna kl 11:00 så vi kunde ta det ganska lugnt innan vi skulle ut och testa banan. Vi började rulla banan så blev vi lite förvånade det var ju snö på banan på några ställen annars var banan torr och fin. Men när vi kommite ca halva varvet så slutade bakväxeln att funka och hde fasnat på 3:e drevet. Det blev till att rulla bana på den lätta växeln. När jag kom tillbaks till bilen så var det bara at börja felsöka. Det visade sig at det var en sprint i växelreglaget som hade lossnat och lagt sig ivägen för växelmekanismen.

Tävlingen då.
Jo det började maed att P15-16, H30,H40,H50, Seniorer och H sport startade samtidigt. Inge bra på den banan som inte har någon start loop. Alla ska typ samsas på en ca4m bred bana. Om någon gör en  miss i början så är det lätt att man tappar kontakten  med dem man kör emot. Jag kom väl iväg sådär. Det blev ingen kanon start som jag kan göra ibland. Det var mycke folk ivägen.
Första varvet gick sådär. Andra varvet kändes bättre fick lite mer fart. Tredje varvet var OK. Fjärde och sista varvet tappade jag en placering. Men såg honom hela tiden försökte köra ikapp honom. Men precis före att singeltrack så kommer det en i Sportklassen och kör om mig och saktar ner. Så vid första bästa omkörningstillfälle kör jag om honom och tar upp jakten på H40 "killen". Jag närmar mig honom nu gäller det att komma ikapp de sista metrana i sista backen. Då märker jag att det kuggar över lite när jag kommer till sista och brantaste delen på målbacken går kedjan AV!! Blev 18sec fram till honom jag jagade. Slutede på 12plats det är jag inte riktigt nöjd,med.

Nu är det bara att ladda för Hjos Stadssprint i morgon.

//C