2013-06-17

Borås XC race 2

Det var bättre start på banan i race 2 det blev ingen stockning vad jag såg. Jag var  bättre med i starten också. Men banan var nästan samma som race1 för utom att man körde åt andra hållet. Starten blev lite annorlunda. Lite länger men flackare backe, bättre tycker jag. Sedan tycker jag att dom kunde göra lite mer skillnad på banorna. Det är ju ganska lätta att bara byta håll på banorna.

Mitt resultat var väl inget att hurra över blev 9:a i bägge tävlingarna. Hade en lite förhoppning att det skulle gå lite bättre. Men det är bara att ta nya tag. Nu blir det några lång lopp framöver.

//C

2013-06-16

Borås XC race 1

Åkte ner på fredag kväll till Berghem. För att slippa åka på lördag morgon. Åkte till Borås på fm för att köra banan kl 11. Hade ny Stansade hjul. Rullade banan men märkta att däcken inte höll luften så det blev till att sätta  i slangar. Efter som det ä ganska stenig banan så blev det till att ha ganska mycket luft i däcken för att slippa punktering.

Racet gick ganska dåligt. fick ingen bra start. Hamnade i bl a i kön i första stigbacken. Efter som vi (H40) startade ihop med 15-16 H50 och seniorerna som jag personligen inte tycker är så bra. Bättre att starta varje klass för sig.  Vidare om tävlingen. Jag fick inget flyt i körningen på de steniga partierna. De enda stället som jag tyckte det gick skapligt var uppför pulkabacken. Jag blev väl 9:a till slut men ganska långt efter. Man kan ju inte ha en bra dag jämt. Nya tag på race 2 idag.

//C

2013-06-09

Lida Loop 2013

Då har jag kommit hem efter en dag i Stockolmstrakten. Det blev till att köra Lida Loop. Från början var det inte tänkt att jag skulle köra Lida men när Per A frågade om jag skulle med så var det inte svårt att tacka ja. Vi åkte ner på morgonen. Vädret var lite växlande på vägen ner ömsom regn ömsom sol. Jag hade en förhoppning att det skulle vara uppehåll under tävlingen. Det hade regnat när vi kom till Lida men för tillfället var det uppehåll.

När väl tävlingen startade så började det regna. Första loopen gick hyfsat som var ganska snabbåkt. Men på slutet blev det lite hällar och rötter så det blev ganska halt bitvis. Andra loppen var mer teknisk den gick inte sådär. Däcken kan ha haft del i att det inte så bra i de mer tekniska partierna, ett par välfyllda Race King var inte riktigt optimalt i dagens regniga förhållande. Idag jag ville inte ha punktering. På Långa lugnet hade jag 3st!. Tredje och sista loopen gick ganska bra. Hade ganska bra ben. Så jag kunde ligga på ganska bra ute på loopen. När det var ca 15km kvar såg jag att det var inte så många bakom men det var ett gäng på 6-7man som jagade en bit bakom. Det blev till att köra så mycket jag kunde. Det gick bar sista biten förutom att jag vurpade när det var ca 5-6km kvar. Men tappade inte något speciellt. Kom i mål som 11:a i H40. Per som jag åkte ner med blev 2:a i H30.

Nu är det bara att ladda för yngsta sonens student på fredag och Borås XC lördag och söndag nästa vecka.

//C

2013-06-02

Långa Lugnet 2013

Det blev ett halvdant lopp. Kändes lite seg i början uppför högbobacken. När vi kom ut på grusvägarna var det rena dimman emellanåt men såg inte mycket av allt damm. När vi kom in på stigarna käns det det lite bättre. När jag börja närma mig toppen på första loopen så stod Per A där med punktering. När jag kom till toppen och åkte ur tunneln så fick jag punktering. Men jag var inte ensam det stod säkert 15-20st där med pnktering. Jag bytte slang relativt snabbt efter som jag hade kolsyrepatron. Nu var det bara att börja jaga. Ut på andraloopen kändes det OK jag åkte ikapp en del åkare. När vi kommit över halva loopen så kom Per A i kapp mig.  Efter som jag hade en kille som inte körde så fort på stigarna så böjande jag bli lite stressad av honom men det fanns inget tillfälle att köra om. När vi kom ut på en grusväg så satte Per fart jag hängde på honom men han gasade lite förmycket så jag slog av lite. Men jag hade honom inom synhåll hela tiden. Efter ett tag kom jag ikapp och om honom.Per la sig på mitt hjul fram till varvningen där gick han om mig men jag efter som han skulle ta langning så gick jag om honom igen. Han kom inte ikapp mig riktigt så jag körde på. Hela andra loopen så tyckte jag att det var lite genomslag emellan åt.  Mitten på tredje loopen stannade jag och fyllde en halv patron till i däcket för att inte få punkering igen. Per fick påfyllning i sitt bakdäck oxå. Vi körde på ganska bra men per tappade på mig igen. När jag kom in på ett stigparti så fick jag punkteing igen! Per stannde å slängde åt mig slang och pump så jag kunde fortsätta TACK FÖR DET. Det tog lite tid att pumpa i luft. Jag satte fart igen men när jag hade ca 3km kvar började däcket kränga oroväckande. PNUNKTRING IGEN fick stå och cykla men när jag kom fram till Lugnet var däcket tomt. Då hade jag ingen lust att köra sönder fälgen så jag gick nerför de steniga serpentinvägen som var full med lösa stenar. Vid upploppet gick det att cykla lite igen så jag trampade lite lugnt in i mål. Kom i mål på ca 2:50h.

Nya Långa Lugnet var i stortsett OK. Men det var ganska stenigt med följd att MÅNGA fick punktering. Banan var ganska kuperad. Kan tänka mig att motionärerna tyckte den var teknisk och jobbig.

När jag kom hem så blev det ett úrrullninge på racern med Åsa H på en timme.

/C