2014-08-16

Cykelvasan

Då har jag kört Cykelvasan igen. Det var min 3:e Cykelvasa. Vädret var inte det bästa vid starten regn och +8grader men blev lite bättre ju närmare Mora vi kom. När starten gick så som tidigare i år, tungt i förstabacken tappade placeringar i hela backen. Väl uppe så började det rulla på ganska bra. Det kändes bättre på platten. Körde med Christrian Persson från Gävle nästan hela loppet. Efter halva loppet kändes det tungt men bättre än förra året, tog en gel för att få tillbaks lite energi. . Men jag tappade lite på gruppen som jag åkte med, Men såg gruppen hela tiden. När det var ca 2 mil kvar ökade jag farten för att komma ikapp den gruppen. Det lyckades jag med. Låg ett längst bak i den gruppen ett tag. Men fick ett tillfälle att köra om. Så jag laddade på lite och kunde köra uppmig till ca 5gubbe i klungan. Låg och pendlade omkring den platsen i gruppen. Men när det var ca 3-4km verkade det som om alla hade fått orken tillbaks för då var det ett helt gäng som ville fram. Tappade lite i sista lilla backen upp mot upploppet.

2014-08-12

"Motionsträning"

Idag blev det ett pass med motionscyklister  det var inga duvungar som var ute och motionerade. Vi blev ett gäng på 12st. Men jag och Per A var ute ca 1timme före  de andra så skulle vi få lite mer tid i sadeln. Men jag fick punka det hade blivit en reva i sidan på däcket. Som tur var så hade jag "bara" 2,5km hem så det blev att cykla stående hem för att inte ha all för mycket tryck på bakhjulet. Väl hemma var det bara att byta hjul och ut å köra igen. Ner till klubben och möta upp de som skulle med. Det blev ett hyffsat pass typ långlopps stuk. Vi körde Mellsta Marathon banan som är 45km. plus det som vi körde innan så fick jag ihop 3timmar med några kortare stopp. När jag kom hem var jag lagom mör.


Dagen runda på Strava det blev en del åkande fram och tillbaks.


//Christer



2014-08-10

Då har jag kört Finnmarksturen

Kände mig lite seg på morgonen. Kom till Ludvika och la in cykeln i fållan. När starten gick så kändes det OK. När vi kom till hammarbacken så började det kännas segt i själva backen. Men när det börjar gå nerför så blev det å kännas bättre. Vi blev ett gäng på ca 10-20st som rullade på ända in till Ludvika. Där missar vi nerfarten till gångtunneln då splittras gruppen. När vi kommit efter Högberget så kom Felicia från BCK ikapp mig. Då hade Emmy passerat mig lite tidigare. Så jag pushade Felicia så att hon inte skulle tappa Emmy för mycket. när vi kom ut på grusvägar igen så gick jag om Felicia så hon kunde lägga sig på mitt hjul. Så tänkte jag att försöka jaga ikapp Emmy. Det tog en bra stund innan vi kom ikapp henne. Vi kom ikapp i Hagge så nu blev det att bevaka. Men vi tappade emellan åt så det blev till att jaga ikapp då.

För min del så blev det en hyffsad tid 2:41. Tappade lite tid då kedjan hoppade och vred sig in mellan vevarmen och klingan. det tog en stund för att inte förstöra kedjan. Banan gillar jag det är ganska bra stigar. Ska man klaga på något så är det långa asfalts partiet när man kommer tillbaks in i Ludvika. Men det är nog svårt att göra något åt det om man ska köra som man gör nu.


Cyklade första slingan med Martin Söderlund som filmar lite under loppet. Finns att se på Bracykling


//Christer

2014-08-07

2:a TCT racet för i år

Det har inte blivit många TCT race i år för min del.  Ni som undrar vad TCT är så är det en LVG serie som vi kör i klubben under sommaren. Det går ju ett race i vecken från maj till september. Tidigare om åren brukar jag köra så många jag kan men i år har det blivit mer MTB. Nu har jag kört mitt andra i alla fall. Båda gångerna har det varit 9mila race. Förra gången åkte jag av halvvägs. Då blev det ca 5,5 mil själv tills jag kom hem. Den här gången var jag inte så aktiv i början utan var "bara" med. Jag ville inte tappa klungan i sista backen innan man vänder tillbaks mot Borlänge. Den här gången kändes det bättre var med uppför backen kunde även köra på lite efter backan. När vi vände tillbaks så hade Gunnar Bäckgren gått ifrån klungen. Han körde själv i ca 15km innan klungan kom ikapp honom.  In mot mål splittrades gruppen upp i några grupper men det blev en ganska stor grupp som spurtade i mål. Gick i mål som kanske 15man men var med i klungan i alla fall. Nu är det bara att ladda för Finnmarksturen på söndag.


TCT´s 9 mila bana




2014-08-06

Seedat upp mig på Cykelvasan

Idag fick jag mail från Vasaloppet att jag får starta i startled 1 på Cyklevasan. Har även fått start nr 13. Undra hur man ska tolka det?


På söndag är det dags för Finnmarksturen. Vet inte vilken tur i ordningen jag kör den tävlingen tror det kan bli typ 12:e gången. Men första gången jag körde den var 1999 då hade jag köpt min första MTB  ca 2,5månad för tävlingen. Det gick ju skapligt för att inte tränat något på ca 25år för utom dom 2,5månaderna innan


Idag blev det ett kort pass skulle köra Tjärnavarvet + lite intervaller . Tjärnavarvet  är en tempotävling där man försöker sätta personbästa tid på. Banan mäter ca  4,5km. Men när jag hade ca 1 km kvar drog jag av kedjan så var det racet färdigkört :( .


Som tur är så finns det bussiga klubbkompisar som Björn N som sköt mig dom 2,5km hem:) . När jag inte kunde fixa kedjan.


/C

2014-08-02

Nu har det gått 3 månder sedan jag skrev något

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev något här. Har haft lite problem med att logga in på bloggen. Men nu verkar det som det funkar. Under den här tiden som jag inte har bloggat så har det cyklats en del.



Har kört 2st SWE XC cup i Vårgårda och Borlänge. I Vårgårda missade jag att vi "bara" skulle köra 4varv från början var det 5varv. Så där körde jag 4,5varv innan jag blev av plockad! Inte så skoj blev typ näst sist eller nåt sådant. Borlänge Tour gick bättre där blev jag 10:a Men det blir ingen tävling för mig i Härnösand. Sen får vi se hur jag ska göra med resten av XC cupen. Man kan ju fundera hur SCF uppdaterar XC cupen på deras hem sida, jag hittar i alla fall ingen sammanställning av XC cupen.



Det har blivit några långlopp. Har kört Långa Lugnet gick så där. På slutet av sista loopen gick kedjelåset upp!! Efter en stunds letande så hittade jag båda delarna av kedjelåset så det gick att fortsätta in i mål. Lida loop gick sådär. Sista loopen gick bra då fick jag upp farten.
Rännerslättsturen gick sämre än Lida. Det var lika där som på lida jag fick upp farten på slutet.
På Mörksuggan kändes det ganska bra under hela loppet. Engelbrektsturen gick ganska bra. Kunde dra ganska mycket på slutet.


Vi har även kört klubbtävlingar som vi har. Det är ganska bra att få köra riktigt hårt mitt i veckan.


 Det har inte blivit mycket LVG cykling efter Italien resan. Det har blivit ett TCT lopp för mig hittils i år. Sedan har jag tränat några gånger på racern.






//C