2013-01-03

Första skoterspårcyklingen

Då provade jag och den nytände cyklisten Patrik B att köra på Skoterspår. Efter som det har varit plusgrader de senaste dagarna så tänkte vi att det skulle funka att köra på de skoterspåren som är uppkörda. Vi började med att köra på plogad grusväg som var svinhal bitvis efter som det hade kommit några mm snö på den isiga vägen. På slutet av vägen var den inte plogad men då hade de kört med skoter på vägen. Det hade gått bra om dom inte kört med 4hjuling på samma ställe. När vi kom fram till det riktiga skoterspåret så funka det lite bättre.

Men det var inte riktigt optimalt. Det var isigt och där det är blött har det inte fryst till is än. Så vi kom till en ny plogad skogsbilväg så vi tog den.
Efter ca 10 min  cykling på vägen  hittade vi ett skoterspår som verkar vara OK.
Men det var bara ett spår som gick farm och tillbaks. Så det blev till att ta sig tillbaks, Men det var skoj när vi hittade ett skapligt spår som det gick att köra på. När vi vände så så satte jag lite fart men då skar framhjulet ner i snön. Det blev till att syna snön på nära håll.  Vi åkte tillbaks till vägen vi kom på.

När vi fortsatt på vägen som vi kom på. Så småning om kom vi kom vi på en ny del av skoterleden. Det blev till att köra in på den det började med en backe som det inte gick att cykla uppför. Väl uppe så var det bra spår så nu gick det att köra på ordentligt tills man kom till något blöthål då fick vi lugna ner oss för att inte få ett ofrivilligt vinterbad.

Det är ser ju fint ut
Vi fick i hop 2:15h idag var av ca 45min skoterspår men det gick ganska sakta i början av passet .
Men så fort vi kom in på bra skoterleder så var det riktigt skoj. Så nu får vi vänta på lite mer snö! Så hoppats att det kan bli bra förhållande för cykling på skoterlederna.

//Christer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar